egészség hivatás biography kezdet

Úgy gondolom, hogy elnyerjem a bizalmatokat, egy kis bevezetővel kezdem. 24 Éves vagyok, a gyógyszerészeti karon tanulok, emellett az egészséges élet mellett köteleztem el magam. Az elmúlt évek során nagyon sok sportot kipróbáltam, mint például: atlétika, futóversenyek, teljesítménytúrák a természetben, súlyzós edzés, súlyemelés, crossfit, mountain bike-ozás és még biztos van olyan ami most nem jut eszembe. Én úgy éreztem, hogy mindegyik sport megtanított valamire, viszont a közös nevezőjük az volt, hogy a kiegyensúlyozott, magas energiaszint eléréséhez mindenképp a táplálkozással kell kezdeni. Persze erre nem első alkalommal jöttem rá, mikor az iskolában 12 évesen elkezdtem sportolni, hanem legalább kellett hozzá 2-3 év, hogy rájöjjek. Persze azóta is folyamatosan fejlesztem. 

Világ életemben olyan voltam, hogy szerettem megfigyelni dolgokat, például magamon kísérletezgettem. Hogy megeszem ezt az ételt, mondjuk tojást valamennyi pirított szalonnával, akkor utána minden sport jól ment, ezt is szerettem. Viszont kipróbáltam azt az utat is, amikor zabkását ettem reggelre, fehérjeporral. Utána edzéseken mindig figyeltem, milyen teljesítményre vagyok képes az étkezés által. Amikor néhány év leforgása alatt viszonylagosan úgy éreztem, hogy jó a táplálkozásom, elkezdtem kacsintgatni a táplálékkiegészítők után. Eleinte vitaminok, ásványi-anyagok, gyógynövénykivonatok érdekeltek -akkoriban a halolaj még nem, mivel féltem a zsírtól mint a tűztől: ) - és elkeztem ezeket is próbálgatni. Persze nem ész nélkül, hanem utánuk olvastam, nagyon sok könyvet átnyálaztam, beszéltem emberekkel, akik az akkori tudásom alapján, jók voltak a témában. Persze ez a nézetem azóta merőben megváltozott. De az élet egy tanulási folyamat, ha mindent tudnék, nem lenne értelme az életnek. 

A gyógyszerészség is azért jött az én életembe, mert nagyon érdekelt, hogy bizonyos hatóanyagok, milyen fiziológiai hatást váltanak ki, továbbá az, hogy én lehessek az, akihez bizalommal fordulhatnak az emberek. Mert tényleges biztos tudásom van. A tudás alatt én azt értem amit én kipróbáltam és megtapasztaltam, illetve láttam. Így nyugodt szívvel tudok ajánlani bizonyos hatóanyagokat, gyógynövényeket illetve ételeket, étel kombinációkat. 

Nagyjából 18 éves lehettem, amikor elkezdtem olvasni kutatási adatokat, valamiért nagyon megfogták a fantáziám, hajnalokig bújtam a könyveket és az internetet tudás után, mert nekem ez volt a szórakozás. A cikkírás és a blogolás ötlete onnan jött az én életembe, hogy megvan a téma, amit imádok. Ez az egészség, továbbá imádok beszélni, írni, méghozzá azért, hogy tovább adjam a tudásom nektek, az olvasóimnak. Egyszóval pont kapóra jött ez a kettő így egyben, mert annak élhetek ezáltal, amit imádok csinálni.  Szeretem azt, ha kultúrált kommentek vannak a cikkjeim alatt, meg is szoktam válaszolni őket, ha meglátom. 


Ez a szerelem, ami régóta tart, máig is hódolok neki. Az egészség szerintem egy összetett dolog. Azt értem alatta, hogy áll a táplálkozásból, a sportolásból, vagy valamilyen testmozgásból, amit imádsz, feltölt téged. Ezen felül még az emberi kapcsolatok és a magunkkal való kapcsolat is fontos szerepet játszik benn. Úgy szoktam elmagyarázni ezt, hogy képzeljük el, hogy van egy székünk, aminek mondjuk egy lába van. Nem tudom közületek, kedves olvasók melyiket választanátok, egy, két, három, vagy esetleg négy lábú székre ülni? Ja és úgy leülni, hogy nyugodtan hátradőlhess, személyi sérülés nélkül. Biztos van olyan, aki mondja, hogy, azért én még három lábon is egyensúlyozgatok, de biztos vagyok benne, hogy mindenki ha a szívébe néz, akkor a négy lábút választja. 

A cikkjeim során ki fogok térni a szék különböző lábai által szimbolizált életterületekre. 
Ha van kérdésetek, nagyon szívesen fogadom akár kommentben akár üzenetben.

Kellemes olvasást kívánok!
 

egészség hivatás biography kezdet